O NAMA

IGEA je informatička tvrtka osnovana u Varaždinu 1990. godine kao tvrtka specijalizirana za razvoj i implementaciju prostornih informacijskih sustava. Od 2007. godine članica je IN2 grupe, jedne od vodećih softverskih grupacija u SEE regiji koja ima više od 500 zaposlenih. IGEA trenutno zapošljava četrdesetak stručnjaka tehničkog profila – inženjera elektrotehnike, matematike i informatike s bogatim iskustvom u korištenju informatičkih tehnologija kroz sve faze razvoja, uvođenja i primjene informatičkih rješenja. Uz primjenu GIS-a (Geografski Informacijski Sustavi) kao dominantnog područja rada, posebna vrijednost tvrtke je poznavanje rada državne administracije i lokalne uprave te određenih problemskih domena (zemljišna knjiga i katastar, pravosuđe, imovina, prostorno planiranje i drugo).

Kontinuiranim rastom i tehnološkim razvojem IGEA danas može ponuditi:

•  razvoj složenih informacijskih sustava za državnu i lokalnu samoupravu
•  razvoj kompleksnih GIS sustava i integraciju s drugim bazama podataka
•  analizu, dizajn i razvoj geoprostornih baza podataka te njihovo korištenje putem servisa
•  izgradnju programskih rješenja u potpunosti po zahtjevima korisnika
• održavanje, podršku i nadogradnju sustava
• edukaciju korisnika

Naša opredijeljenost prema kvaliteti, okolišu i zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu iskazana je putem Politike Integriranog Sustava Upravljanja IGEA-e.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva u razvoju rješenja za tijela državne uprave, IGEA je razvila aplikativna rješenja koja u potpunosti automatiziraju i podržavaju poslovne procese u skladu s legislativom i zahtjevima korisnika. Trenutno su u Republici Hrvatskoj u primjeni sljedeći informacijski sustavi koje je razvila i održava IGEA: Zemljišna knjiga u 93 ZK odjela, Katastar zemljišta u 59 katastarska ureda, Katastarsko izlaganje i obnova zemljišne knjige, Prekršajni upisnici na 63 prekršajna suda, Obrtni registar u 108 ureda.

 

IN2 GRUPA

Od 2007. IGEA je članica IN2 grupe. IN2 je jedna od 10 najvećih softverskih kompanija u jugoistočnoj Europi i vodeći isporučitelj IT usluga za javni i privatni sektor u Hrvatskoj. Od osnutka 1992. godine do danas, IN2 se proširio na 12 vlasnički povezanih tvrtki u šest država regije, a projektima i rješenjima prisutan je i u Rumunjskoj, Bugarskoj i Albaniji. 

IN2 se bavi razvojem, implementacijom i održavanjem vlastitih softverskih rješenja i usluga te implementacijom partnerskih softverskih aplikacija.

Ponuda cijele grupacije se može podijeliti u nekoliko glavnih područja:

• vertikalna poslovna IT rješenja
• razvoj softvera
• integracija aplikacija
podrška standardnim poslovnim procesima (ERP, HR, EPM, BI)
 tehnička i sistemska podrška 
• rješenja za integriranu sigurnost
• rješenja za neprekinutost poslovanja        

Rješenja i usluge IN2 grupe pokrivaju različita područja poslovanja, s naglaskom na javni sektor, financijski sektor i osiguranje, zdravstvo, telekomunikacije, prodaju i veleprodaju, industriju te komunalna poduzeća i energetiku. Osim vlastitih proizvoda, u navedenim segmentima, IN2 nudi i rješenja svojih partnera.

IN2 je najveći Oracle partner u Adriatic regiji te vodeći partner za Oracle aplikacije. Tvrtka je višegodišnji nositelj Oracle Platinum Partner statusa te je Microsoft Network Partner s devet Silver i jednom Gold kompetencijom.

IN2 2003. godine uvodi sustav praćenja kvalitete ISO 9001:2000 i redovito ga obnavlja, a krajem 2011. dobiva certifikat ISO 27001 za upravljanje sigurnošću informacija na razini cjelokupnog poslovanja.