TEHNOLOGIJA

U razvoju poslovnih aplikacija primjenjuje se više tehnologija kao što su MS Visual Studio, .NET platforma, Java i Ext JS. Razvijeni GIS sustavi su uvelike neovisni o proizvođaču relacijske baze podataka, a podržane baze su: Oracle, SQLServer i PostgreSQL.

U razvoju GIS aplikacija i rješenja dominantno se koriste globalno dokazani Open Source alati i proizvodi koji nam omogućuju najveći stupanj prilagodbe i izradu po mjeri korisnika, uz poštivanje OGC standarda:

     • Kosmo/Open JUMP framework za desktop GIS
     • GeoServer
     • GeoWebCache
     • GeoNetwork
     • OpenLayers i Leaflet

IGEA ima pozitivnog iskustva u korištenju poznatih komercijalnih GIS alata (ESRI, Intergraph, AutoCAD Map 3D, MapInfo i mnogi drugi).

U novijim projektima (GIS za katastarsko izlaganje, GIS za prostorno planiranje, WEB GIS preglednik i Geoportal DGU) promoviraju se rješenja koja uz podatke iz vlastite baze koriste i prostorne podatke iz drugih izvora putem odgovarajućih WMS i WFS servisa. Jednako tako, u skladu s INSPIRE inicijativom, podaci u bazi mogu biti izloženi za korištenje putem servisa od strane drugih korisnika. GIS rješenja se konstantno nadograđuju i unaprjeđuju kako bi održala korak sa suvremenim tehnologijama, standardima i trendovima. Ovo se vrlo dobro odražava u projektu povezivanja GIS-a i BI modula, migraciji prema HTML5 tehnologiji, podršci za najnovije OGC standarde, INSPIRE postulate i slično.